Ден на очарованието на растенията – 18 май 2017 в Биологически факултет

Ден на очарованието на растенията – 18 май 2017 в Биологически факултет

На 18-ти май 2017г. в Биологически факултет (БФ)ще се проведе Деня на очарованието на растенията.Събитието се организира за четвърти път на международно ниво от Европейската организация за раститетлна наука (EPSO) и има за цел да се привлекат колкото се може повече хора по света, очаровани от растенията и ентусиазирани от важността на растителната наука и приложенията й за подобряване на живота и опазване на околната среда.

Денят на очарованието на растенията-2017 се организира за втори път в България, като координатор на събитието е Агробиоинститута – информация за провеждането на събитието през 2015 г. може да намерите тък: http://www.plantday12.eu/bulgaria-success-story-2015.htm .Биологически факултет ще представлява Софийски университет. В събитието могат да вземат участие студенти, преподаватели и служители на факултета.  Информация за събитието може да получите и от фейсбук страницата: https://www.facebook.com/FascinationOfPlantsDay2017/ 

Членовете на БФ ще могат да вземат с участие с презентации ( на лаптоп или като постер) и с демонстрации на 18 май 2017 г. Изборът на тема е свободен, като може да се направи връзка между различни класове растения (и фотосинтезиращи водорасли) и взаимодействието им с човек, животни, микроби, вируси, както и ролята им в екологичното равновесие, разпространението им, функционирането на растенията на молекулярно до биохимично и физиологично ниво, и биотехнологични аспекти в приложение на растенията за подобряване на живота. Участниците могат да представят и тема от личен интерес – растения с лечебни свойства, хищни растения , както и тяхно хоби свързано с растенията.

Организаторите високо ценят работата в екип , както и комуникацията с различните катедри, чиито преподаватели могат да бъдат полезни на участниците.

Презентации, представени през 2015 г. могат да бъдат намерени тук:

https://plantday2015bg.wordpress.com/

Важно:

  1. Всеки участник ще получи сертификат за участието си.

Заявка за участие с тема за презентация или демонстрация трябва да бъде изпратена на организаторите до 2 май 2017 г.

Ако тази статия е била полезна за теб, сподели я, за да бъде полезна и за приятелите и колегите ти:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

 
Пиши ни.  
Искаш нещо да ни питаш?
+