Ден на очарованието на растенията – 18 май 2017 в Биологически факултет

Ден на очарованието на растенията – 18 май 2017 в Биологически факултет

На 18-ти май 2017г. в Биологически факултет (БФ)ще се проведе Деня на очарованието на растенията.Събитието се организира за четвърти път на международно ниво от Европейската организация за раститетлна наука (EPSO) и има за цел да се привлекат колкото се може повече хора по света, очаровани от растенията и ентусиазирани от важността на растителната наука и приложенията й за подобряване на живота и опазване на околната среда.

Денят на очарованието на растенията-2017 се организира за втори път в България, като координатор на събитието е Агробиоинститута – информация за провеждането на събитието през 2015 г. може да намерите тък: http://www.plantday12.eu/bulgaria-success-story-2015.htm .Биологически факултет ще представлява Софийски университет. В събитието могат да вземат участие студенти, преподаватели и служители на факултета.  Информация за събитието може да получите и от фейсбук страницата: https://www.facebook.com/FascinationOfPlantsDay2017/ 

Членовете на БФ ще могат да вземат с участие с презентации ( на лаптоп или като постер) и с демонстрации на 18 май 2017 г. Изборът на тема е свободен, като може да се направи връзка между различни класове растения (и фотосинтезиращи водорасли) и взаимодействието им с човек, животни, микроби, вируси, както и ролята им в екологичното равновесие, разпространението им, функционирането на растенията на молекулярно до биохимично и физиологично ниво, и биотехнологични аспекти в приложение на растенията за подобряване на живота. Участниците могат да представят и тема от личен интерес – растения с лечебни свойства, хищни растения , както и тяхно хоби свързано с растенията.

Организаторите високо ценят работата в екип , както и комуникацията с различните катедри, чиито преподаватели могат да бъдат полезни на участниците.

Презентации, представени през 2015 г. могат да бъдат намерени тук:

https://plantday2015bg.wordpress.com/

Важно:

  1. Всеки участник ще получи сертификат за участието си.

Заявка за участие с тема за презентация или демонстрация трябва да бъде изпратена на организаторите до 2 май 2017 г.

Ако тази статия е била полезна за теб, сподели я, за да бъде полезна и за приятелите и колегите ти:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

 
Пиши ни.  
Искаш нещо да ни питаш?
+