Запознай се. Гласувай. Избери твоето ФСС!

Запознай се. Гласувай. Избери твоето ФСС!

Настъпи отново момента за попълване на квотите на ФСС! С голямо удоволствие Ви споделяме техните кандидатури и Ви каним на 25 октомври да гласувате в Компютърния клуб на Биологически факултет. По-долу в тази публикация ще можете да намерите и мотивационните писма на новите кандидати.

Ела между 9 и 17 и носи студентска книжка или лична карта за легитимация и гласувай за твоя кандидат! Екипът на Факултетен студентски съвет пожелава успех на всички кандидати!

Кандидати (по азбучен ред):

 1. Алберт- Никола Буцалия
 2. Александра Атанасова
 3. Александра Капояннис
 4. Александрина Нешева
 5. Борислав Георгиев
 6. Габриела Христова
 7. Деница Господинова
 8. Елена Койчева
 9. Ивет Стоянова
 10. Мария Пандова
 11. Мартин Савов
 12. Микаела Станчева
 13. Савина Георгиева
 14. Сиана Петличка
 15. Славена Тодорова
 16. Стефан Савов
 17. Теодора Алексиева

 


1. Алберт-Никола Буцалия 
16143021_1352573201477342_1594668683253371323_n

Считам, че най- важният фактор към постигането на успехи е непрекъснатият стремеж към себедоказване и развитие. Много бих се радвал да видя как нашият факултет се превръща в едно по- добро място! Бих бил много щастлив, ако успея да помогна с каквото мога за осъществяването на тазицел!

Отворен съм към нови идеи и съм готов да съдействам, затова искам дастана част от колектива на ФСС, защото заедно можем да спомогнем за развитието на нашия факултет! 

2.  Александра Атанасова

Като млад и и мотивиран студент, съм изключително заинтересована от oрганизационните дейности на съвета. Бих искала да уча22810468_1527799053947479_781536820_oствам, защото ще имам възможност да представя идеите си и дори да ги надграждам, защото ще добия повече опит в организирането и осъществяването на дадени активности.

Лесно се вписвам в екип, съставен от хора, тъй като съм комуникативна и съобразител на. Участвала съм в различни организаций( УОБС- Враца) и клубове. Това допринася за способностите ми да работя в екип. Добре организиран човек съм и бързо схващам възложените задачи.

 3. Александра Капояннис
Здравейте,
Искам да участвам в студентския съвет на БФ, защото искам да съм част от много от интересните събития който организирате и не само това. Много съм ентусиазирана и мотивирана и смятам че ще мога да се справя.4. Александрина Нешева
11289475_1066889576659163_6957026834666588775_o
Здравейте, казвам се Александрина Нешева и съм студент III курс. За времето ми прекарано в Биологически факултет видях много положителни
промени и искам да продължа тази инициатива. Искам да участвам активно като помагам на своите колеги. Следвайки вече трета година съм добила обширна представа за добрите и лошите страни на факултета. Предлагам ви да запазим хубавото и да променим всичко останало.


 5. Борислав Георгиев

13239938_1132670426800955_1761457308235767515_n.jpg

 Подкрепям напълно идеята в екип студентите да подобряваме качеството на университетските дейности. Искам да бъда част от колектива на ФСС, защото мога да допринеса за промяната към по-добро, мога да участвам успешно в организацията на различни събития, работя бързо и организирано. За мен ще бъде голямо удоволствиеда помагам в развитието на своя факултет, да опознавам нови хора и ще се забавлявам през цялото време.


 

6. Габриела Христова

Gabriela

Казвам се Габриела Христова и уча Молекулярна биология в първи курс. Когато на втори октомври прекрачих прага на Биологическия факултет, се замислих дали не влизам за последен път в тази сграда. Тъкмо бях разбрала, че съм приета в ТУ Мюнхен, и се колебаех накъде да продължа. Тогава се запознах със страхотния екип на ФСС към БФ и се включих в организираното от тях събитие Freshers’ days.

Осъзнах, че тук има будни, ангажирани и отговорни студенти, които отделят от свободното си време в полза на колегите си. Това до голяма степен ме подтикна да остана в Биологическия факултет и да се кандидатирам за член на студентския съвет.

Смятам, че едно от най-важните неща за един добър университет, редом с добрите преподаватели и материалната база, е средата, а именно студентите. Като член на ФСС към БФ ще се опитам да спомогна за изграждането на активна общност от студенти, в която ще можем да се развиваме и взаимно да си помагаме. Това ще доведе до подобряване на средата, а оттам и качеството на образованието.

7. Деница Господинова
Искам да бъда част от Факултетния студентски съвет, защото искам да участвам в развитието на факултета и подобряването му. Бих е радвала да се включа в организационните планове и да срещна нови хора, с които да обменим познания и взаимно да се обогатим.7. Деница Господинова

Искам да бъда част от Факултетния студентски съвет, защото искам да участвам в развитието на факултета и подобряването му. Бих е радвала да се включа в организационните планове и да срещна нови хора, с които да обменим познания и взаимно да се обогатим.8. Елена Койчева
Казвам се Елена Койчева и съм студентка в специалност „Биотехнологии“, втори курс.
Мотивацията за участието ми в изборите идва от придобития ми опит и знания от изминалата учебна година, както и желанието ми да ги вложа в различни дейности, свързани с подобряването условията на факултета и повишаване мотивацията на студентите.
Качествата, които притежавам са мотивация, отдаденост и стремеж за развитие, които биха ми били полезни, ако бъда избрана за член на ФСС. Като студент, който е част от Биологически факултет вече за втора година, съм наясно колко са полезни и допълнителните дейности.
Някои от нещата, върху които бих наблегнала, ако бъда избрана, са подобряване на връзката между студентите и преподавателите, както и сближаването между „нови“ и „стари“ студенти чрез организиране на различни събития във факултета. Да се даде повече гласност за различните възможности за стажове и обучения и да се стимулира участването в тях. Да се изгради кариерен център и на територията на Биологическия факултет, където да се дават насоки при писането на CV и мотивационно писмо, както и съвети относно ходенето на интервюта. И не на последно място, да се организират групи и по други езици, освен английски, защото вярвам, че така студентите ще станат по-ценни кадри.
Вярвам, че членството във ФСС ще ми даде възможността, както да дам своя принос към студентската общност, така и да се развия като личност. Надявам се да намеря привърженици за идеите си, заедно с които да ги осъществим.


 9. Ивет Стоянова

20171024_104122(1)Имам щастието и късмета да съм студент 1-ва година в Биологически факултет в специалността Молекулярна биология. 1-ви курс съм и бих искала да съм част от Факултетният студентски съвет към Биологически факултет.

За мен е предизвикателство да се включа във Вашата структура и да бъда пълноценен участник в събитията и инициативите на съвета. Бих могла да предложа 4 годишен опит в областта на организирането и инициирането на събития, който имам като член в младежкият съвет към община Видин

 
 

10. Мария Пандова
Студентски съвет е създаден с цел да бъде в помощ на студентите и докторантите. Наблюденията ми показват, че една от най-важните задачи на съвета в момента е именно осигуряването на информация за правата на студентите и как те могат да ги защитят.
Със своето участие мога да допринеса с находчиви идеи и креативна мисъл. Притежавам добри организационни и комуникативни способности. С опита, който съм придобила от участието си в Ученически съвет на ПМГ–Благоевград, се надявам да съм част от хората, които ще спомогнат за успешното развитие на Факултетен студентски съвет.


11.Мартин Савов
Кандидатурата ми за участие в Факултативния студентски съвет е логичното продължение на 4 годишната ми активна дейност като част от ученическия съвет и Интеракт клуба към Първа АЕГ София. Смятам че с опита който съм натрупал през изминалите години, в това число организация на ежегодните коледни концерти на гимназията, ръководене на проектите на Клуб Интеракт като негов президент както и много други , и умението за изграждане на връзка между клубовете, учениците и ръководството ме правят надежден избор за част от ФСС на БФ. Умението за работя в екип, съобразителеността и отдадеността ми на каузите в които се включвам са още няколко причини заради които смятам че ще бъда добро попълнение за екипа.

12. Микаела Станчева
davБих искала да стана част от Факултетен студентски съвет към Биологически факултет, защото смятам, че е мой дълг да положа усилия за просперитета на университета , в който уча и да го оставя поне с едно ниво по-добър, отколкото съм го заварила. Смятам, че бих могла да помагам на първокурсниците в първите им стъпки в дебрите на академичната среда.13. Савина Георгиева
Имам желание Биологическият факултет да се прIMG_20171021_153527_329евърне в място, където студентите се чувстват приютени, разбрани и вдъхновени. От личен опит знам, че тези чувства се появяват най-вече, когато студентът вижда, че има други действащи студенти, които работят за създаването на една по-добра атмосфера в учебното заведение. Да бъда част от екипа на ФСС и да бъда активен студент ще е голяма чест за мен.
Смятам, че съм човек, който търси винаги нови предизвикателства и обичам да съм част от нещо,което има потенциал да стане голямо. С готовност допринасям с каквото мога за каузи, в които вярвам, и бих се научила и да правя нови неща. Имам идеи, които мисля, че заедно бихме могли да осъществим и да направим нашия факултет едно по-добро място за учене и за научни изяви (а защо не и творчески).14. Сиана Петличка

P1090895
Защо точно аз?! Честно казано, не държа 100% да бъда аз, но смятам, че чрез креативно мислене и идеи бих била от полза. Също така комуникирам добре с хора и съм доста положителна личност. Ще се радвам да помагам,с каквото е необходимо/или пък не е и да съм част от екипа ви!


15. Славена Тодорова
Бих искала да стана част от Факултетен студентски съвет към Биологически факултет, защото искам да участвам в дейностите на факултета, в който уча, и да помогна той да бъде едно по-добро място за настоящите и бъдещите студенти. Смятам, че Биологически факултет има нужда от повече активни хора и инициативи, обхващащи различни биологически направления.16. Стефан Савов

Кандидатствам за студентския съвет към БФ, защото съм се сблъсквал с подобна работаи знам, че мога да се справям добре с нея. От IX до XII клас бях член на ученияеския съвет на Първа английска езикова гимназия- София, както и бях член на Интеракт клуба към гимназията, а в XII клас и секретар в него. Участвал съм в организацията на ежегодните концерти на Първа АЕГ в подкрепа на „Българската Коледа“ , а с Интеракт клуба съм организирал десетки събития. Смятам, че досегашният ми опит и ентусиазъм ще подпомогнат работата на Студентския съвет.

 17. Теодора Алексиева
22790642_1025223167619029_59019761_oЗдравейте,колеги! Казвам се Теодора и уча Молекулярна биология за първа година тук.
През всичките години в гимназията придобих уникалното умение да се съсипвам с извънкласна работа, до такава степен,че да нямам време да спя.Работата ли? Организирах събития, благотворителни кампании, участвах в конкурси и състезания редом със съученици.
Погълната от всичките си задължения,които сама си натрупах,не осъзнавах колко много значат те както за мен, така и за хората около мен. Именно когато завърших и всичко приключи, едва тогаваразбрах,че това съм аз. Така правя аз. Моето ежедневие не може да не е лудо, забързано, претрупано до такава степен,че да се бъркам кой ден от седмицата е. След 12ти клас видях какво е да имаш цялото време на света – е това не е за мен.
В един от онези много скучните дни, в които ровех с часове в социалните мрежи, видях,че ще има събитие, наречено „Академията на Студентски съвет“. Кандидатствах и не след дълго получих положителен отговор от тях. Събитието се проведе в Боровец, където представители на ФСС и СС ни разказваха с дни и часове какво правят те, какво изпускаме ние, какво можем ние…Не
ми отне дълго да осъзная,че искам да съм част от този екип. Тези хора ми доказаха,че има многоинформация,която ние просто пропускаме да погледнем. Виждаме,но не гледаме.
Искам да имаме глас, искам всяка информация да е достъпна за нас. За нас ли? Ама налиаз кандидатствам,как така „ние“?! НИЕ заедно можем да постигнем целите си, да си улесним живота и да вървим напред. Моята цел е много простичка на пръв поглед – да ви предавам информацията, за да си изберем какво да правим с нея.
Ако тази статия е била полезна за теб, сподели я, за да бъде полезна и за приятелите и колегите ти:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

 
Пиши ни.  
Искаш нещо да ни питаш?
+